Novosti

PLENKOVIĆ: Pelješki most treba biti dovršen za točno tri godine od danas

Sa 141. sjednice Vlade RH koja se održava u Dubrovniku

Pelješki most, dokaz vrijednosti našeg članstva u Europskoj uniji

Premijer se posebno osvrnuo na posjet gradilištu Pelješkoga mosta, strateškom projektu za budućnost Hrvatske, koji će fizički povezati jug Hrvatske s ostalim dijelom zemlje.

"Imali smo jako dobar sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta, nadzora i kineske kompanije China Road and Bridge Corporation. Najvažnije je da se dinamika radova odvija vrlo dobro, da je uspostavljena suradnja izrazito kvalitetna i da ukupan projekt, prema predviđenoj dinamici, most, prilazne ceste i svi ostali infrastrukturni objekti, trebaju biti završeni za točno tri godine od danas", napomenuo je Plenković.

Naglasio je kako se nada da će Pelješki most ostati trajnim simbolom prvih sedam godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

"357 milijuna eura nepovratnih sredstava investicije u ovaj projekt dokaz je i vrijednosti našega članstva u Europskoj uniji i kvalitetnog angažmana naše Vlade, kao i svih koji su ranije doprinijeli da se taj projekt odobri te da se u ovom trenutku on već izvodi i realizira. Očekujem da na temelju ovoga projekta nastavimo raditi i na drugim projektima koji će snažnom redistribucijskom snagom sredstava iz europskoga proračuna smanjiti nejednakosti u hrvatskim krajevima, i pridonijeti ravnomjernijem regionalnom razvoju."