Novosti

ČAKOVEC: Umjesto opasnog križanja - rotor

Nakon gotovo dvije godine pripreme, sredinom rujna započet će radovi na rekonstrukciji križanja Kalničke ulice i južne zaobilaznice.

Na ovom, vrlo prometnom križanju prema Savskoj Vesi, sadašnje semaforizirano raskršće pretvorit će se u kružni tok.

Nakon provedene javne nabave posao na rekonstrukciji dobila je čakovečka „Tegra“. Vrijednost ugovorenih radova je 4.320.000 kuna, a u cijelosti ih plaćaju Hrvatske ceste. Predviđeno trajanje radova je četiri mjeseca, nakon čega će ovo križanje na kojem su upravo zbog semafora česte prometne nesreće, biti sigurnije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, rekao je da je upravo sigurnost svih sudionika u prometu razlog zašto je Grad inicirao da se križanja na južnoj zaobilaznici iz semaforiziranih pretvore u rotore. Osim veće sigurnosti, kružni tokovi omogućit će i veću protočnost prometa, posebice tijekom prometnih špica. Osim ovog, u plan Hrvatskih cesta za rekonstrukciju ušlo je i križanje južne zaobilaznice i Preloške ulice. I ovdje je raspisana javna nabava, te očekujemo skori početak radova.

Rekonstrukcijom ova dva križanja, na južnoj gradskoj zaobilaznici ostat će samo jedno semaforizirano raskršće, ono prema Strahonincu. Inače, nakon izgradnje sjeverne zaobilaznice na mjestu njenog spajanja s južnom kod Štefanca izgradit će se još jedan kružni tok.

.....

izvor: Međimurske novine