Novosti

Konferencija+jl
Održana panel rasprava "Strateški prometni cestovni projekti Hrvatske" 22.02.2023

Sudjelovali su Marko Šoštarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti Zagreb, Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, dr.sc. Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta i dr.sc. Dario Silić, generalni direktor Bina Istra.

Pročitaj više
Seminar
Stručni seminar o izvođenju, održavanju i kontroli oznaka na kolniku 20.02.2023

Hrvatsko društvo za ceste i željeznice – Via Vita u suradnji sa Fakultetom prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu, organiziraju prvi Stručni seminar o izvođenju, održavanju i kontroli oznaka na kolniku.

Pročitaj više
Naplata
Do kraja iduće godine novi sustav naplate cestarine 24.01.2023

Novi elektronički sustav naplate cestarine bit će u funkciji najranije krajem 2024. godine, najavljuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je u javno savjetovanje uputilo obrazac prethodne procjene za nacrt prijedloga zakona o naplati cestarine.

Pročitaj više
Hcodmori%c5%a1t2
Hrvatske ceste raspisale natječaj: Na državne ceste stižu velike novosti 16.01.2023

Na svakih 50 odnosno sto kilometara, ovisno o tome kako studija pokaže da je najbolje, Hrvatske će ceste sagraditi odmorišta za putnike državnim cestama iscrpljene kilometrima puta.

Pročitaj više
Murvica zadar
Natječaj za dogradnju drugog kolnika Jadranske magistrale od Crnog do naplatnih kućica na čvoru Zadar zapad (A1) 30.12.2022

Hrvatske ceste objavile su natječaj za izradu studije u kojem traže rješenja za dogradnju drugog kolnika Jadranske magistrale od Crnog do naplatnih kućica na čvoru Zadar zapad (A1), odnosno ulaza u Murvicu.

Pročitaj više
Sjever 0
Potpisan Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku vrijedan 15,2 milijarde kuna 27.12.2022

Danas je u Varaždinu održan sastanak sa županima pet sjeverozapadnih hrvatskih županija Anđelkom Stričakom, Darkom Korenom, Markom Marušićem, Željkom Kolarom te Matijom Posavcem, nakon kojeg su župani i članovi Vlade potpisali Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske.

Pročitaj više