Povratak Imocki patrljic 00
IMOTSKI: Počinje gradnja prometnog rotora kod Vukadinovića

Na području Grada Imotskog započela je 1. faza projekta rekonstrukcije postojećeg raskrižja prepoznatog kao opasno mjesto.

Naime, Hrvatske ceste provode planske aktivnosti na osuvremenjivanju ove državne ceste D60 sa ciljem podizanja razine prometne usluge i sigurnosti odvijanja prometa, a time i pozitivnog učinka na ono najvažnije - sigurnosti korisnika, ponajviše stanovnika ovog područja.

 

 

Naravno, konačni cilj je izgradnja nove dionice ceste Imotski - Zagvozd za koju užurbano pripremamo dokumentaciju, pojasnio je josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

 

 

Jedno od najopasnijih cestovnih raskrižja na imotskom području je četverokrako raskrižje kod Vukadinovića u Donjoj Glavini. Tu se gotovo pod pravim kutom sastaju DC 60, ŽC 6157 te LC 67161, odnosno ceste Imotski-Kamenmost, Glavina Donja-Proložac i Glavina Donja-Medvidovića Draga. Nakon višegodišnjih čekanja vezanih uz imovinsko-pravne poslove, jučer je u rad uveden poznati izvođač Patrlji d.o.o. iz Imotskog. Oni ću u roku 4 mjeseca izvesti izgradnju rotora u dvije faze. Ukupnu investiciju od 442.137 eura osigurale su Hrvatske ceste. Na samom otvorenju radova bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Blaženko Boban.

 

 

Projekt osim kolničkog dijela obuhvaća izgradnju nogostupa, odnosno pješačke staze, zelene površine te kompletnu komunalno infrastrukturu u zemlji i na površini zemlje i to 180 metara na DC Imotski-Kamenmost te 105 metara na ŽC Glavina Donja-Proložac.

 

 

Poslije izgradnje ovog rotora ostaju još nekoliko opasanih raskrižja na imotskim cestama i to na DC60 kod restorana Venezia i u Grubinama te kod buduće zgrade Policijske postaje u Imotskom.