Novosti

DICMO: Rekonstrukcija i uređenje državne ceste kroz središte općine

Rekonstrukcijom državne ceste D1 u dužini 1,2 km Dicmo je dobilo jedan posve drugi izgled, a sigurnost svih sudionika u prometu znatno je bolja. Kako doznajemo, rekonstrukcija navedene prometnice se nastavlja.

Naime, načelnik Dicma Ivan Maretić jučer se sastao s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem.

‘Dogovorili smo da priprema za realizaciju ovog projekta ide odmah u proceduru, a radi se o izmjeni starog nogostupa ispod benzinske postaje prema crkvi i rješavanje skretanja s državne ceste prema crkvi, kao i izgradnja nogostupa kod ulaza u gospodarsku zonu Dicmo. Ovim projektom bit će obuhvaćena i izgradnja četiriju nadstrešnica i detaljno uređenje čekaonica na autobusnim postajama. Vrijednost ovih radova je oko 2 milijuna kuna, a radove će financirati Hrvatske ceste’, kazao je Maretić te izrazio nadu da će radovi krenuti do kraja jeseni.

Dicmanjski načelnik istaknuo je kako će se ovim ovim projektom napraviti značajan napredak u realizaciji prometne sigurnosti na području Dicma, ali i uređenje samog središta općine.

‘Ovim projektom zaokružiti ćemo jedan veliki posao i jednu cjelinu, od ulaza u gospodarsku zonu, preko središta Dicma do samih Butiga, gdje će se realizirati i uređenje skretanja prema mjesnom groblju prije naselja Butige’, kazao je načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić, ističući kako je ovo jedan veliki dio rješavanja rekonstrukcije državne ceste D1 od Križica do Kukuzovca, za što se on stalno zalaže.