Povratak 0+ vz+14 6 22
Do kraja godine završava se Varaždinska obilaznica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u utorak, 14. lipnja 2022. godine u Varaždinskoj županiji gdje je održao radni sastanak sa županom Anđelkom Stričakom i suradnicima na temu prometnih projekata na području županije.

Na sastanku su, uz ministra Butkovića, župana Stričaka te predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, sudjelovali i gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Varaždinske županije.

 

 

Nakon sastanka, ministar i župan sa suradnicima su obišli most Tuhovec, a u izjavi za medije nakon obilaska mosta ministar Butković je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom izjavivši kako su tema sastanka bili veliki strateški projekti koji su bitni za Varaždinsku županiju, kao što je izgradnja brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, za čiju će se prvu fazu u rujnu raspisati natječaj. "Projektna dokumentacija je pri kraju tako da ćemo do kraja godine pokušati ugovoriti taj prvi dio od oko 250 milijuna kuna i krenuti s tim velikim projektom.", izjavio je ministar te dodao kako se na sastanku razgovaralo i o cestovnim i željezničkim projektima u samom gradu Varaždinu.

 

 

Radni posjet Varaždinskoj županiji ministar Butković je završio obilaskom istočne obilaznice Novog Marofa te je pritom istaknuo kako je izgradnja obilaznice trenutno najveći cestovni infrastrukturni projekt u županiji, vrijedan 105 milijuna kuna bez PDV-a. "Radovi idu dobro i mi ćemo do kraja ove godine, odnosno početkom 2023. godine, u ugovornom roku završiti ovaj projekt.", izjavio je ministar naglasivši kako su Hrvatske ceste, investitor projekta, trenutno jedna od rijetkih državnih tvrtki koje provode velike infrastrukturne projekte kao što su, između ostaloga, Pelješki most i cesta D403 u Rijeci. "Ovakvi projekti definitivno, osim što povećavaju sigurnost prometa, omogućavaju da se svi gradovi koji imaju problem sa tranzitom bolje razvijaju, da ljudi ugodnije žive, sigurnije, a to je smisao svih ovih projekata.", istaknuo je ministar te zahvalio svima, osobito varaždinskom županu, na korisnom sastanku i obilasku županije.