Novosti

Hrvatske ceste krajem godine planiraju graditi dva čvorišta u Šibeniku i obilaznicu Drniša

U plan nabave Hrvatskih cesta za ovu godinu uvršteni su izgradnja dvostrukog rotora u Njivicama, rekonstrukcija križanja Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku te dvije, od planirane tri, faze izgradnje obilaznice Drniša.

 

Za izgradnju čvorova Njivice 1 i njivice 2 planirani troškovi su 85 milijuna kuna u četvrtom kvartalu ove godine uz rok ugovora od 24 mjeseca te za nadzor dodatnih 4,2 milijuna kuna.

 

 

Rekonstrukcija raskrižja državne ceste DC 8 i Ulice Velimira Škorpika u Šibeniku – čvor Mandalina, planirana je također za četvrto tromjesečje s rokom ugovoraod 12 mjeseci, vrijednost je 40 milijuna kuna. Za nadzor radova Hrvatske ceste su predvidjele dva milijuna kuna.

 

 

U plan nabave Hrvatskih cesta u ovoj je godini ušla i izgradnja obilaznice Drniša, njezine dvije faze procijenjene vrijednosti 104,5 milijuna kuna. Dodatno je planirano 5,2 milijuna kuna za nadzor, 90.000 kuna za arheološki nadzor te 499.900 kuna za arheološke istražne radove. Istražni radovi bi se provodili u trećem kvartalu, a izgradnja u četvrtom uz trajanje ugovora od 24 mjeseca.

 

 

.......

 

izvor: Šibenski portal