Povratak Kanfanar 2022 09 28 00
KANFANAR: Započinje izgradnje kružnog raskrižja u Okretima

Na izlasku s Istarskog ipsilona u Okretima, točnije na raskrižju s DC 303 izvođač radova - pulska tvrtka Cesta d.o.o. - uveden je u posao izgradnje prijeko potrebnog kružnog raskrižja na mjestu gdje su u prometnim nesrećama izgubljeni brojni mladi život.

 

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić istaknuo je da je riječ o mjestu na kojem su prometne nesreće bile česte, a detalje projekta otkrio nam je Miro Mirković, direktor tvrtke Cesta.

 

 

„Vrijednost ovih radova je oko 2 milijuna kuna bez PDV-a, a s aspekta sigurnosti riječ je o jako značajnom projektu. Gradilište će biti poprilično jednostavno. Nema infrastrukture osim oborinske kanalizacije, rasvjete i obnove oko tri tisuće kvadrata asfalta koji će se stavljati u dva sloja“, poručio je Mirković te dodao da će radovi započeti već ovog tjedna.

 

 

Važnost ovog projekta istaknuo je i načelnik Kanfanara, Sandro Jurman. „Izgradnja kružnog raskrižja u Okretima je višestruko značajan projekt za Općinu Kanfanar.

 

 

Prvenstveno s aspekta sigurnosti prometa s obzirom na to da je riječ o lokaciji na kojoj je bilo puno problema, a zatim su nam radovi značajni i zbog činjenice da se izgradnjom rotora započinje i izgradnja infrastrukture za buduću poslovnu zonu Okreti.

 

 

Ta će poslovna zona imati svoj ulaz upravo s ovog kružnog raskrižja. Za tu zonu već smo ishodili lokacijsku dozvolu za izgradnju cjelokupne infrastrukture pa sada idemo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom.

 

 

Vjerujem da će nam ovo biti poticaj da još brže stavimo tu zonu u funkciju", poručio je načelnik Jurman.

 

 

Dodajmo i kako je uvođenje u posao izvođača radova održano na lokaciji gradilišta u prisustvu predstavnika investitora, izvođača i lokalne samouprave.