Povratak Ob turanj 0 16 11 21
KARLOVAC: Gradilište Obilaznice Turnja dobro napreduje. Završetak radova sredinom iduće godine

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio u službenom posjetu Karlovačkoj županiji, gdje je obišao gradilište obilaznice Turnja kod Karlovca

Gradilište turanjske obilaznice obišao je u pratnji pomoćnika ministra Marija Madunića, predstavnika Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture te županice karlovačke županice Martine Furdek Hajdin i gradonačelnika Karlovca Damira Mandića.

 

 

"Drago mi je da sam u obilasku ovog značajnog infrastrukturnog objekta danas, ne samo za Karlovačku županiju nego i za cijelu Hrvatsku, a radi se o obilaznici Turnja. Projekt koji je dugo najavljivan, evo ide svome kraju.", rekao je nakon obilaska ministar Butković te dodao "Vidjeli smo da radovi idu jako dobro i očekuje se, nakon ugovaranja 150 milijuna kuna kolika je ukupna vrijednost obilaznice, da će projekt sredinom 2022. godine biti završen." 

 

 

Ministar Butković osvrnuo se i na ostale projekte koji se provode na području Karlovačke županije, između ostalog, spomenuo je i kako će most kod Ozlja biti gotov u veljači iduće godine. "Nakon ovog obilaska odradit ćemo sastanak sa županicom i gradonačelnikom i vidjeti koje su još potrebe za cestovnu infrastrukturu, naravno i željezničku. Naime, HŽ Infrastruktura je pred odlukom o odabiru za obnovu pruge Hrvatski Leskovac  – Karlovac. To uključuje i mnoge infrastrukturne intervencije u samom gradu Karlovcu. Na sastanku ćemo se dotaknuti još nekih tema, vjerojatno i funkcioniranja Županijske uprave za ceste i vidjeti što u 2022. i godinama iza toga napraviti da cestovna i prometna infrastruktura ovdje bude još bolja. Dotaknut ćemo se i D-6, koliko sam uspio razgovarati s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta, radovi bi do kraja godine trebali biti privedeni kraju. Vidjet ćemo trenutnu situaciju, tu su i stručne službe iz Hrvatskih cesta, pa ćemo i o tome pričati.", rekao je ministar.

 

 

Odgovarajući na pitanja novinara o tome koji se još veliki projekti očekuju u Karlovačkoj županiji, ministar mora, prometa i infrastrukture je rekao da će se vidjeti koje su potrebe, od obnove svih postojećih državnih cesta te sagledati što je bitno i ključno. "Hrvatske ceste su tu i stalno prisutne, a trenutna ulaganja u prometnu infrastrukturu su negdje oko 25 milijardi kuna. Kroz Nacionalni program za oporavak i otpornost i državni proračun te novu financijsku perspektivu, uvijek ima prostora za poboljšanje prometne infrastrukture. Sjest ćemo i utvrditi prioritete kao i do sada, to nije bilo nikada upitno.", zaključio je ministar Butković.

 

 

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je kako Hrvatske ceste u ovom trenutku imaju 400 milijuna kuna aktivnih ugovora na području Karlovačke županije. "To je izmještanje D-1 od 150 milijuna kuna, most Ozalj od 53 milijuna kuna, tu je i Marmontova aleja D- 6, znači ukupno oko 400 milijuna kuna.", rekao je Škorić i istaknuo da sada Hrvatske ceste pokreću i projekt rotora Logorišta i izgradnju pješačkih staza u Tušiloviću. "Sve ono što smo ranije dogovorili kao prioritete sa Županijom i Gradom Karlovcem, do kraja ove godine i tijekom iduće taj jedan veliki investicijski ciklus, privest ćemo kraju.", dodao je Škorić i zaključio kako su uočili probleme na D-6, ali i i kako bi do kraja mjeseca trebali završiti svi asfalterski radovi i onda će se krenuti s otklanjanjem svih nedostataka, poklopaca šahtova itd. "Sve će biti gotovo do kraja godine.", rekao je zaključno predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.