Povratak Kastel 00
KAŠTEL: Započela rekonstrukcija mosta preko Dragonje

Na području graničnog prijelaza Kaštel u utorak su započeli radovi na mostu preko rijeke Dragonje, vrijedni oko dva milijuna kuna, a tom prigodom su investitori - Hrvatske ceste i slovenska Direkcija za infrastrukturu - uvele u posao tvrtku Sitolor.

"Završetkom turističke sezone stekli su se uvjeti za početak radova po tom ugovoru. Promet za vrijeme radova odvijat će se naizmjenično putem semaforske regulacije, a projektom se predviđa ojačanje rasponske konstrukcije mosta izvedbom novih nosača i nove ploče, ojačanje stupova i upornjaka te izvedba dodatnih mikropilota", naveli su iz Hrvatskih cesta.

 

 

Predviđeno trajanje radova na mostu je četiri mjeseca.

 

 

"Rekonstrukcija tog mosta predstavlja veliki korak u rješavanju prometnih problema u ovom dijelu Istre. Nakon dugo vremena, konačno su se u travnju prošle godine potpisom sporazuma sa Slovenijom stekli uvjeti da taj most privedemo namjeni i sigurnijem prometu te da vizualno dobije izgled kako zaslužuje na ulasku u turističku zemlju kakva je Hrvatska" - izjavio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

 

 

Napomenuo je da će se u idućih četiri mjeseca promet odvijati otežano, ali će biti kontinuiran te je stoga pozvao vozače na strpljenje.

 

 

Ujedno, u Bujama je danas započela izgradnja novog rotora, a radove u vrijednosti 4,3 milijuna kuna izvodit će pulska tvrtka Cesta, pod nadzorom tvrtke Učka-konzalting. Radovi će se odvijati temeljem sklopljenog sporazuma između Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste i Grada Buje, s rokom izvođenja od pet mjeseci, a cilj projekta je povećanje sigurnosti prometa za sve sudionike u prometu te bolja prometna protočnost, poglavito u ljetnim mjesecima.

 

 

U sklopu radova, na kružnom raskrižju izvest će se nova oborinska odvodnja i javna rasvjeta te izmještanje i zaštita postojeće infrastrukture. Radovi će se odvijati fazno, uz zatvaranje pojedinih krakova za promet te usmjeravanjem na obilazne pravce.