Novosti

KONFERENCIJA 'SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA' Možemo li ostvariti cilj zacrtan u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa?

Konferencija “Sigurnost cestovnog prometa” u organizaciji Jutarnjeg lista i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske se održati će se 17. travnja 2018. od 10 do 13 sati u hotelu Esplanade Zagreb (Smaragdna dvorana).

Cilj konferencije je senzibilizirati javnost na važnost sigurnosti prometa na cestama i raspraviti što možemo učiniti da poboljšamo sigurnost cestovnog prometa. Možemo li ostvariti cilj zacrtan u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa, a to je pad broja poginulih na manje od 213 godišnje do 2020. godine?

Sigurnost prometa kompleksno je područje koje nije samo u fokusu javnosti nakon teških nesreća i tragedija, već je tema koja je bitna za hrvatsko društvo. Konferencija će okupiti dvjestotinjak najkompetentnijih osoba koje će raspravljati o ovoj temi te sudionike iz hrvatskih gospodarskih i političkih institucija.

Uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, istaknuli bismo neke od govornika:

• Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova

• Oleg Butković, ministar prometa

• doc. dr. sc. Marko Ševrović, predstojnik Zavoda za prometno planiranje Fakulteta prometnih znanosti

• dr. sc. Krunoslav Borovec, načelnik uprave policije u Ministarstvu unutarnjih poslova

• mr. sc. Goran Pejić, pomoćnik Uprave za tehničke poslove CVH

U okviru konferencije održat će se panel-rasprava, na kojoj sudjeluju direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, direktor Bina-Istra upravljanje i održavanje Christian Santaleza, ovlašteni revizor cestovne sigurnosti u Sloveniji Tomaž Tollazzi i inspektor cestovne sigurnosti Antun Vonić.

Moderatori konferencije su Tončica Čeljuska (HRT) i Dušan Miljuš (Jutarnji list).