Povratak Obilaznica buzet kola%c5%be
Kreću radovi na Obilaznici Buzeta

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u petak, 9. rujna 2022. godine na uvođenju izvođača radova u posao na projektu izgradnje Obilaznice Buzeta.

"Nakon raspisanog natječaja i odabira izvođača danas počinju radovi koji bi trebali biti gotovi za devet mjeseci.", izjavio je na budućem gradilištu Obilaznice Buzeta potpredsjednik Vlade i ministar Butković zahvalivši predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću i svima onima koji su pripremali realizaciju ovog projekta. Istaknuo je kako je dobro da su Hrvatske ceste, ne samo ovdje u Istri nego i u cijeloj Hrvatskoj, koncentrirane na projekte poput ovoga - rasterećenje samog centra grada izgradnjom obilaznica i rješavanjem crnih točaka.

 

 

U nazočnosti istarskog župana Borisa Miletića i gradonačelnika Grada Buzeta Damira Kajina, potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuo je kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Vlada Republike Hrvatske rade na velikim infrastrukturnim projektima u Istarskoj županiji podsjetivši na to kako je nedavno s predsjednikom Vlade obišao radove na drugoj cijevi tunela Učka, koji napreduju jako dobro. Osvrnuvši se na druge projekte koje Hrvatske ceste rade u Istarskoj županiji, potpredsjednik Vlade i ministar Butković je spomenuo kako je nedavno završen veliki projekt čvor Rogovići - Lindarski Križ te da je u pripremi projekt Veli Vrh – Pula.

 

 

Istaknuo je važnost suradnje s lokalnom samoupravom jer, kako je rekao, iako ih Hrvatske ceste financiraju, važna je pomoć u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i u prostorno-planskoj dokumentaciji pa dobra suradnja sa lokalnom samoupravom ubrzava realizaciju ovih projekata.

 

 

Istaknimo kako je izgradnja buzetske obilaznice, koja bi trebala preuzeti tranzitni promet i dio postojećeg lokalnog prometa, planirana u duljini od 1,2 km, a ugovorena vrijednost radova iznosi 18.909.389,64 kuna (bez PDV-a).