Novosti

MARČANSKA OBILAZNICA: U prometu - krajem kolovoza

Mjesec i pol dana nakon što je počela gradnja jugoistočnog dijela marčanske obilaznice jučer su gradilište posjetili predstavnici izvođača i investitora.

Ivan Davidović iz pulske tehničke ispostave Hrvatskih cesta, na ovom gradilištu voditelj projekta, rekao nam je da će se po obilaznici moći prometovati od druge polovice kolovoza.

- Krajem rujna krećemo u izgradnju raskrižja obilaznice s državnom cestom D66 Loborika-Prodol i tada ćemo promet regulirati semaforom ili ručno. Odmah nakon toga planirana je izgradnja spoja obilaznice sa županijom cestom Marčana-Vareški, rekao je Davidović. Načelnik općine Marčana Marijan Kostešić očekuje da će obilaznica biti gotova do kraja ove godine. On je ujedno izrazio zadovoljstvo što je jučer u Loborici postavljena javna rasvjeta na novom križanju na sjevernom izlasku iz mjesta.

Marko Buršić, voditelj gradilišta iz Cesta, kaže da pored kolnika grade i oborinsku odvodnju, a očekuje da će u gradnji sudjelovati ukupno 40-ak radnika. Radove izvodi Cesta, a financiraju Hrvatske ceste temeljem projekta koji je pripremila Općina Marčana.

Nova obilaznica bit će dugačka 900 metara, uz dodatnih 350 metara koliko se očekuje da će biti dugačka rekonstrukcija postojećeg križanja. Vrijednost te investicije je 4,56 milijuna kuna, bez PDV-a. Općina Marčana ranije je potrošila 1,5 milijuna kuna za otkup zemljišta i izradu dokumentacije. Obilaznica će rasteretiti promet kroz središte Marčane te omogućiti kamionima i autobusima prolazak prema jugoistočnoj obali općine Marčana. (P. G., Glas Istre)