Novosti

Obrisi budućeg Pelješkog mosta snimljeni iz zrakoplova

Zračne snimke s nekoliko tisuća metara visine: Tri stupna mjesta već su izašla iz mora

Sada je već vidljiv i iz aviona, s nekoliko tisuća metara visine. Obrisi budućeg mosta Pelješac već se jasno vide i iz putničkog aviona koji se spušta prema aerodromu Čilipi u Dubrovniku.

 

Na fotografijama snimljenim ovih dana iz putničkog aviona jasno se vide barem tri stupna mjesta koja su izašla iz mora i na kojima su postavljene naglavnice pilota. Na njih će kroz nekoliko mjeseci biti postavljeni stupovi mosta.

 

Također su vidljivi i brodovi pomoću kojih Kinezi obavljaju radove na stupnim mjestima. Kinezi su na gradilištu angažirali oko 20 brodica - plovne dizalice, barže za prijevoz elemenata konstrukcije, trajekte, remorkere i klapete te betonare.

 

 

Za razliku od pristupnih cesta, za koje su tek odabrani izvođači pa na gradilištu još nema nikakvih aktivnosti, “kinesko” gradilište je u punom pogonu kako bi most za 22 mjeseca bio završen.

 

 

Prije nešto više od mjesec dana Jutarnji je ekskluzivno objavio fotografije Pelješkog mosta snimljene s kopna. Tada je prošlo točno godinu dana otkako su radovi kineske kompanije China Road and Bridge Corporation započeli, a napredak je bio impresivan.

 

 

......

 

izvor: Jutarnji list

autor: Krešimir Žabec

link:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-obrisi-buduceg-peljeskog-mosta-vidljivi-i-iz-aviona-imamo-zracne-snimke-s-nekoliko-tisuca-metara-visine-tri-stupna-mjesta-vec-su-izasla-iz-mora/9395249/