Povratak Skoric os 0
OSIJEK: obnova tri državne ceste na području grada

Radove su obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

 

Investicijom Hrvatskih cesta od 130 milijuna kuna obnavljaju se tri državne ceste na području grada Osijeka. Riječ o cestama DC 213 u Sarvašu, DC 417 Luka tranzit-Nemetin i D2 Južna obilaznica Osijek.

 

Radove su u četvrtak obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

 

Zahvalivši Hrvatskim cestama gradonačelnik Radić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova i podsjetio kako Južna obilaznica nije obnovljena od 1973. , a sada se ulaže oko 26 milijuna kuna. Također je rekao kako će stanovnici Sarvaša i Nemetina obnovom dobiti širu cestu i novi nogostup, te rasvjetu i sustav odvodnje.

 

– Veliki su prometni infrastrukturni projekti na području Osijeka. Obnavlja se tramvajska infrastruktura u vrijednosti 267 milijuna kuna. Došli su novi niskopodni autobusi, uskoro stiže još šest novih, a tramvajska infrastruktura se priprema za dolazak novih niskopodnih tramvaja. Krenuli su i novi PSO letovi u zračnoj luci gdje će također ići obnova vrijedna 50 milijuna kuna. Obnavlja se i željeznički kolodvor – istaknuo je Radić.

 

 

Naglasio je kako Grad Osijek zajedno s Hrvatskim cestama radi prekategorizaciju Strossmayerove ulice, koja će izmještanjem pruge u desni kolnički trak postati nova zelena avenija grada Osijeka.

 

 

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo je kako će najveći dio radova biti završen do kraja godine, kako bi se do početka zime promet mogao nesmetano odvijati.

 

– U ovom trenutku imamo oko 130 milijuna kuna izvođenja radova aktivnih ugovora, a skupa s onim što se priprema za naredno razdoblje više od 150 milijuna. Obilaskom gradilišta možemo istaknuti zadovoljstvo dinamikom radova. Zahvaljujem Gradu Osijeku na suradnji jer smo ove projekte u Sarvašu i Nemetinu zajedno pripremili i mislim da će biti realizirani na zadovoljstvo svih sudionika u prometu, poglavito ljudi koji tu žive. Zahvaljujem i stanovnicima na strpljenju – poručio je Škorić.

 

 

Zamjenik župana Josip Miletić zahvalio je na podizanju prometne infrastrukture u Županiji na višu razinu.

 

 

– Postići će se to da se od silaska s autoputa pa do graničnog prijelaza Erdut cjelovita prometna infrastruktura obnovi. Uz to je važno spomenuti i pješačke i biciklističke staze kojima će se postići zavidna razina sigurnost, te uz sustav oborinske odvodnje i kvaliteta kakvu građani zaslužuju –zaključio je zamjenik Miletić.