Povratak Farkasevac bjelovar 0
Otvoreni radovi na nastavku izgradnje brze ceste Farkaševac – Bjelovar

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, boravio je u četvrtak u Bjelovaru povodom svečanosti otvorenja radova na nastavku izgradnje brze ceste Farkaševac – Bjelovar.

 

Na službenom početku radova preostalih 12 kilometara prometnice, koja bi u roku 30 mjeseci trebala spojiti Zagreb i Bjelovar, potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuo je kako se radi o investiciji od 400 milijuna kuna te da brza cesta neće završiti u Bjelovaru, već će se nastaviti preko Virovitice do granice s Mađarskom u Terezinom Polju.

 

Nadalje je dodao da će, što se tiče Bjelovara, brza cesta biti dvotračna i imat će dva izlaza - jedan u prigradskom naselju Gudovac te drugi u prigradskom naselju Korenovo. Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture također je istaknuo kako očekuje da u listopadu počnu radovi na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom, na podravskom kraku brze ceste.

 

 

Dodajmo kako su svečanosti otvorenja radova nazočili i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić te bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je ovom prilikom posebno istaknuo značaj izlaza brze ceste u prigradskom naselju Korenovo, gdje je u tijeku projektiranje 80-ak hektara velike poduzetničke zone koja bi trebala biti u funkciji 2025. godine.