Novosti

OZALJ: Državni vrh u obilasku novoizgrađenog mosta Gornje Pokupje

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišli su u petak, 29. travnja 2022., novoizgrađeni most u Gornjem Pokupju (Ozalj) u Karlovačkoj županiji.

Izgradnja novog mosta i pristupne ceste preko rijeke Kupe u Pokupju na DC 228 započela je krajem veljače 2020. godine, a ugovorena vrijednost projekta iznosi nešto više od 55 milijuna kuna (bez PDV-a). Nosivi sklop mosta Pokupje kontinuirana je konstrukcija preko 4 polja koja se sastoji od 2 čelična nosača spregnuta s armiranobetonskom pločom kolnika, a ukupna duljina nove prometnice, zajedno s mostom preko rijeke Kupe, iznosi nešto više od 615 metara.

 

 

Novi most omogućio je Gradu Ozlju novu, sigurniju, kvalitetniju te bržu prometnu povezanost s Karlovcem, sjedištem Županije, kao i s ostatkom Hrvatske te je doprinio boljoj kvaliteti života ovog područja, što će osobito osjetiti lokalni gospodarstvenici koji su trpjeli gubitke zbog prometnih ograničenja starog mosta.

 

 

U izjavi za medije, nakon obilaska mosta, premijer Plenković je istaknuo kako je ovo neizmjerno važan projekt za Grad Ozalj koji pulsira za poduzetništvo. Premijer je nadalje naglasio kako Vlada želi dati doprinos jačanju infrastrukture kako bi se omogućio bolji gospodarski razvoj te kvalitetniji život ljudi koji ovdje žive.

 

 

Ministar Butković zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovom projektu. "Ovo je veliki dan i za Grad Ozalj i, naravno, za Karlovačku županiju i za gospodarstvo na ovim prostorima", izjavio je ministar.

 

 

Nakon obilaska novoizgrađenog mosta Gornje Pokupje, predsjednik Vlade Plenković i ministar Butković sudjelovali su na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije.

 

 

Dodajmo kako su uz predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Butkovića u obilasku novoizgrađenog mosta bili i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, posebni savjetnik predsjednika Vlade Mate Granić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te predstavnici lokalne i regionalne vlasti s područja Karlovačke županije.