Novosti

PAZIN: Gradnja nogostupa uz državne ceste D48 i D64

Počela je gradnja nogostupa uz državne ceste D48 i D64 od raskrižja Rogovići do naselja Stari Pazin. Ukupna dužina zahvata iznosi 920 metara, a ugovorena vrijednost radova je 498 tisuća kuna, doznajemo od investitora Hrvatskih cesta

Područje zahvata na državnoj cesti D48 je 656 metara, a na D64 - 264 metra. Radovi će potrajati do 5. listopada, a do tada se uvodi privremena regulacija prometa semaforima.

Vrlo prometna dionica

Budući da je ovo vrlo prometna dionica ceste koja Istarski ipsilon spaja s Pazinom i Porečom, izvođači radova Istarske ceste pozivaju sudionike u prometu da budu strpljivi i poštuju privremenu regulaciju prometa.

- Ovo je za Pazin izuzetno značajan projekt jer povezuje Stanciju Pataj, najnapučenije prigradsko naselje s gradom, a posebno je važan za sigurnost prometa, pogotovo pješaka koji uz ovu cestu svakodnevno prolaze, kaže pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Uz ovu cestu svakodnevno pješači velik broj ljudi, ne samo žitelja Stancije Pataj, već i rekreativaca, ali i mladih koji odlaze na Stanciju na nogometno igralište ili u tamošnje kafiće.

Lani je Grad Pazin izradio projektnu dokumentaciju, za što je izdvojio 12 tisuća kuna i riješio imovinskopravne odnose. Potom je zahtjev za gradnju, zbog sigurnosti prometa, uputio Hrvatskim cestama i Ministarstvu unutarnjih poslova, koji su projekt prihvatili i sada počeli realizirati.

Stancija postaje dio grada

  • Ovaj je projekt također i primjer dobre suradnje Grada i Mjesnog odbora Stari Pazin čiji su predstavnici više puta upozoravali na potencijalnu opasnost pješačenja uz rub ove izrazito prometne ceste, ali i državnih poduzeća poput Hrvatskih cesta i institucija, kao što je MUP, dodaje Krulčić. Izgradnjom ovog nogostupa Stancija Pataj postat će pravi dio grada. Njime će mnogi učenici koji polaze školu u Pazinu sigurnije doći do grada, ali i mladi koji se često druže na Stancji sigurnije će pješačiti osvijetljenim nogostupom. (M. R.)

......

izvor: Glas Istre, https://www.glasistre.hr