Povratak Ime+mosta
Pelješki most dobio službeni naziv, otvorenje 26. srpnja

Pelješki most dobio je službeni naziv "Most Pelješac". Na pristupnim cestama radi se užurbanim tempom kako bi sve bilo spremno za posljednje tehničke preglede. Najavljen je i datum svečanog otvorenja mosta.

Pelješki most dobio je službeni naziv "Most Pelješac". Na pristupnim cestama radi se užurbanim tempom kako bi sve bilo spremno za posljednje tehničke preglede. Najavljen je i datum svečanog otvorenja mosta.

 

Dvije plave table postavljene su s obje strane velebnog objekta. Na njima je znak mosta ispod kojega je natpis Pelješac.

 

- Tako je, dakle Most Pelješac i sukladno tome postavljena je i prometna ploča prema prometnoj dokumentaciji, kaže Davor Perić iz Hrvatskih cesta.

 

Time je ispoštovana uobičajena praksa da se infrastrukturnim objektima poput mjesta Pelješac daju imena prema područjima u kojima se oni nalaze.

 

Imenom mosta zadovoljno je i lokalno stanovništvo.

 

- 25 godina uglavnom govorimo o gradnji Pelješkog mosta, tako da most odgovara onome što je trebalo i što su već svi u Hrvatskoj i dalje čuli i naučili, ističe Mile Brljević iz Komarne.

 

- Ime Most Pelješac ili Pelješki most ili jednostavno Pelješac je ostao, hajdemo reći u narodu, dodaje Kruno Marić iz Komarne.

 

Ali svi i dalje nestrpljivo čekaju njegovo otvorenje.

 

- Završavamo i otvaramo najveći projekt u posljednjih 20, 30 godina. Dugo smo ga čekali i ja mislim da je to velika stvar da ostvarujemo jedan od četiri strateška cilja vlade, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

 

Određen je i datum svečanog otvorenja.

 

- Most će biti otvoren 26. srpnja, znate i datum. I do kraja godine završavamo još onih sedam kilometara obilaznice Stona, dodaje Butković.

 

Preostali radovi na pristupnim cestama i odmorištima obavljaju se punom parom.

 

- U tijeku su i završni radovi na nekim elektrosustavima, prometne opreme i signalizacije, vatrodojava i sličnog koje su sve skupa bitne za integriranje ovog našeg dijela dionice u cjelokupnu priču cestovnog povezivanja južne Hrvatske, pojašnjava voditelj radova na Pelješkom mostu, Ivica Granić.

 

Sve treba biti dovršeno do 13. srpnja, za kada je predviđen tehnički pregled dionice pristupne ceste koja će biti puštena u promet zajedno s mostom.

 

Pogledajte video:

 

https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/peljeski-most-dobio-sluzbeni-naziv-otvorenje-26-srpnja-7975930

 

 

 

.....

izvor: HRT