Novosti

Predstavnici Ličko-senjske županije sastali se s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta

Sastanak je bio vrlo konstruktivan, s ciljem da prometnice u Ličko-senjskoj županiji nakon godina stagnacije dobiju „novo ruho“.

Slijedom novih projekata na izgradnj novih i sanaciji postojećih cesta, u Zagrebu održan radni sastanak izaslanstva Ličko-senjske županije predvođen županom Ernestom Petryjem s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i suradnicima.

 

Na sastanku su u izaslanstvu Ličko-senjske županije sudjelovali gradonačelnici i načelnici općina s područja Ličko-senjske među kojima su bili gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović te načelnici i predstavnici općina iz Plitvičkih Jezera, Lovinca, Karlobaga, Udbine i Perušića, kao i direktori Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije i Lika cesta d.o.o.

 

Teme sastanka bile su ulaganja u cestovnu infrastrukturu u nadležnosti Hrvatskih cesta na području Gospića, Senja, Novalje, Otočca, Plitvičkih Jezera , Lovinca, Karlobaga, Udbine, Perušića, Brinja, Donjeg Lapca i Vrhovina, a od kapitalnih investicija vezanih uz cestogradnju na sastanku su usuglašeni hodogrami aktivnosti vezanih uz gospićku zapadnu i istočnu obilaznicu odnosno obilaznica koja bi se izgradila kao spojna cesta s izlaska s autoceste odnosno iz Budačke ulice do poslovne zone Smiljansko polje, te izgradnja istočne obilaznice koja bi bila spojna cesta iz Budačke do Bilajske ulice na koji način bi se izbjegao teški tranzitni prometa kroz središte grada Gospića.

 

Kako nam je rekao župan Petry sastanak je bio vrlo konstruktivan, s ciljem da prometnice u Ličko-senjskoj županiji nakon godina stagnacije dobiju „novo ruho“.

 

-Usuglašeni su hodogrami i oko izgradnje Plitvičke obilaznice i nogostupa kroz NP Plitvička jezera, izgradnje i uređenje cesta na području Senja s naglaskom na prilaz luci Stinica, izgradnje dijela Majstorske ceste na području općine Lovinac, uređenje u svrhu regulacije prometa u blizini pružnih prijelaza na području Perušića, uređenje i izgradnja nogostupa u Karlobagu i Brinju, te rekonstrukcija mosta u mjestu Jezerane na području Općine Brinje.

 

Slijedi i izgradnja južnog ulaza u mjesto Udbina, ulaganja u spojnu cestu od Udbine do Donjeg Lapca, kao i drugi projekti koji se odnose na cestogradnju. S dosezima ovog sastanka sam više nego li zadovoljan, rekao je župan Ernest Petry.

 

Sastanak je nastavak nedavno održanog sastanka i koordinacije u Gospiću na kojem je nazočio Oleg Butković, ministar prometa, pomorstva i infrastrukture te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

 

 

....

 

izvor: Novi list, Rijeka