Novosti

Projekt vrijedan više od 20 milijuna kn: Pogledajte pripremu za kompletnu obnovu čiovskog mosta

Ovim zahvatom održavanja obnovit će se svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući kompletnu strojarsku i elektro opremu kao i kolničku konstrukciju

Oba elementa starog čiovskog mosta koji se sanira, postavljena su u uvali Bristva pored Prigradice gdje se trenutno, prema informacijama Hrvatskih cesta, završava radionički dio radova te se elementi pripremaju za transport i montažu. Ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom Spegra d.o.o. iz Splita u vrijednosti od 20.220.459,92 kuna bez PDV-a i ugovornim rokom izvođenja radova od osam mjeseci. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Geoexpert-IGM d.o.o., dok je usluga stručnog nadzora ugovorena s Institutom IGH.

 

Projektnom dokumentacijom predviđena je demontaža čelične pokretne rasponske konstrukcije koja se podizala specijalnim dizalicama te spustila na plato u morskom tjesnacu, dok se zbog ekoloških i tehničkih uvjeta izrada antikorozivne zaštite izvela unutar tvornički kontroliranih uvjeta. Ujedno će se ovim zahvatom održavanja obnoviti svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući kompletnu strojarsku i elektro opremu kao i kolničku konstrukciju. Projekt podrazumijeva i postavljanje nove dekorativne rasvjete mosta, objašnjavaju u HC-u. Rok za završetak radova je kraj svibnja.

 

 

 

....

 

izvor: Večernji list, autor: Josip Bohutinski