Novosti

PULA: Rotor ekspresno izgrađen, Vodnjanska asfaltirana

Rotor na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste već je u funkciji. Svega nešto više od mjesec dana, od početka njegove izgradnje, bilo je potrebno da se realizira u sklopu rekonstrukcije prvog kilometra Vodnjanske ceste.

Investicija Hrvatskih cesta vrijedne 13,3 milijuna kuna (bez PDV-a), koju izvodi pulska tvrtka Cesta, omogučila je tako rješavanje kritičnog raskrižja drugog ulaza u Pulu, na kojem se nerijetko, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci, stvarala kolona vozila iz smjera Fažane.

Malo više od mjesec dana

- Uređenje raskrižja Vodnjanske i Fažanske ceste okončano je u srijedu poslijepodne i pustili smo rotor u funkciju. Nije to bio velik opseg ili težina radova, zato je sve i okončano tako brzo. Dobro smo se organizirali, malo "stisnuli" kako bi što prije završili radove i omogućili vozačima korištenje novog rotora, kaže Ivan Davidović, voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta.

Novi rotor, prilikom čije izgradnje nije bilo prevelikog utjecaja na promet, preuzet će rasterećenje križanja Vodnjanske i Fažanske ceste do pretvaranja dionice Šijana - Veli Vrh u četverotračnu prometnicu. Tada će se djelomično izmjestiti Vodnjanska cesta i pomaknuti za 50-ak metara u smjeru Fažanske te će se tamo, u neko dogledno vrijeme, izgraditi drugi, veći rotor. Studija izvedivosti Hrvatskih cesta za taj drugi, veći, rotor već je gotova te je pred realizacijom glavnina projektne dokumentacije. No, kako je riječ o velikom i kompleksnom projektu, koji će Hrvatske ceste kandidirati na fondove Europske unije, činjenica je da je ova izgradnja rotora kod benzinske na Velom Vrhu bila i više nego potrebna.

S druge strane voditelj pulske ispostave Hrvatski cesta izražava zadovoljstvo i ispunjenjem plana dinamike rekonstrukcije Vodnjanske ceste. Na samom gradilištu postavljaju se rubnjaci nove prometnice te kamene "pločice" budućih rotora za naselja Ruban i Valdenagu. Riječ je o rekonstruciji Vodnjanske ceste od Bunara do Paganora, u dužini od jednog kilometra. Čak i jučer, tijekom hladnoće i jakog vjetra, djelatnici pulske Ceste uspješno su odrađivali svoje zadatke.

Zadovoljni smo napretkom projekta, radovi se izvode u skladu s planiranom dinamikom i uvjereni smo da će biti okončani sredinom ožujka. Prva asfaltiranja očekuje u drugom tjednu ožujka, naravno, sve ako se vremenske prilike normaliziraju. Plan nam je iza 18. ožujka otvoriti rekonstruiran dio Vodnjanske ceste za promet, zaključuje Davidović. (G. ROJNIĆ)

..........

izvor: Glas Istre, http://www.glasistre.hr