Novosti

Sanacija klizišta u Klenovcu

RADOVI NA PODRUČJU OPĆINE HUM NA SUTLI: Sanira se klizište u Klenovcu, veliki odron na cesti prema Breznom, kao i dio ceste Grletinec – Košenine

Na području općine Hum na Sutli, u tijeku je sanacija klizišta u Klenovcu. Za izvođača radova, Hrvatske ceste su odabrale poduzeće MB – Transgradnja. Klizište je aktivno desecima godina, a povremenim intervencijama u njega su uložena značajna financijska sredstva, u vidu kamenog agregata te povremenog “krpanja” asfalta.

Za sanaciju klizišta, Hrvatske ceste će uložiti oko 390 tisuća kuna, dok je Općina Hum na Sutli osigurala iznos od 165 tisuća kuna. Sanacija se izvodi na 200-tinjak metara ceste, uz koju se nalazi nekoliko stambenih i gospodarskih objekata.

Također, nakon sanacije i presvlačenja novim asfaltnim slojem preostalog dijela Županijske ceste Rampa – Klenovec – Druškovec, u dužini od oko 1200 metara, nastavljaju se radovi na sanaciji jednog od većih odrona na cesti prema Breznom. Izvođač radova je Niskogradnja Cesarec. Započeti su i radovi na sanaciji dijela ceste Grletinec – Košenine, koja je u izuzetno lošem stanju.

.......

izvor: https://www.zagorje-international.hr