Povratak Photo 1446603420622 4c498ae0cc8e
Savjetovanje o prometnoj politici Republike Hrvatske

Pozivamo vas da sudjelujete na savjetovanju pod naslovom Prometna politika u 2017. godini u organizaciji Hrvatskog društva za ceste - Via Vita. Savjetovanje je potaknuto potrebom da se sudionici prometnog sektora okupe na jednom mjestu, rasprave aktualne teme i međusobno razmjene promišljanja o sadašnjem trenutku, operativnim planovima za narednu godinu, kao i o konceptu i strategiji prometnog razvoja Republike Hrvatske. Okupit će se predstavnici različitih struka, kao i zainteresirane javnosti, kako bi se uspostavio dijalog i bolja suradnja između onih koji promet sagledavaju kao znanstvenu disciplinu, onih koji od prometa žive kao i nositelja odlučivanja i utjecaja na polju prometne politike.

Termin održavanja savjetovanja od 27. do 29. 11. 2016. godine u Opatiji u hotelskom kompleksu Četiri opatijska cvijeta.

 • 27.11.2016. (nedjelja) – prijava sudionika u popodnevnim satima i večera dobrodošlice ( velika dvorana hotela Royal)
 • 28.11.2016. (ponedjeljak) – otvorenje savjetovanja u 9 sati, radni dio savjetovanja tijekom cijelog dana sa pauzama, svečana večera u dvorani hotela Royal
 • 29.11.2016. (utorak) – u prijepodnevnim satima radni dio savjetovanja, poslije podne završetak

Savjetovanje se održava u Opatiji, jednoj od najstarijih i najpoznatijih turističkih destinacija na Sredozemlju, ali i poznatom kongresnom centru na Kvarneru, koja godinama ne stari, već pojačava svoj glasoviti šarm.

Cilj Savjetovanja je analizirati sve bitne segmente prometne politike za iduću godinu.

 1. Savjetovanje će se odvijati kroz niz panel - diskusija koje će pokriti različite aspekte tema koje je organizator prepoznao kao najaktualnije u sadašnjem trenutku. Svoja viđenja i prijedloge iznijeti će kreatori prometne i gospodarske politike, istaknuti gospodarstvenici i poduzetnici. Uz panel-diskusije biti će organizirani i okrugli stolovi i radionice na kojima će sudionici dobiti priliku sudjelovati u raspravama o aktualnoj problematici i upoznati se s pozitivnim primjerima iz prakse.
 2. Savjetovanje će staviti naglasak na čvršće povezivanje struke s razvitkom prometne politike u Republici Hrvatskoj.
 3. Savjetovanje je koncipirano kao platforma za otvoreni dijalog svih relevantnih dionika o aktualnom stanju i razvitku strategije sektora koji bitno utječe na gospodarski rast.
 4. Po završetku savjetovanja svi sudionici biti će bogatiji za informacije o planovima razvoja prometne politike u 2017 godini ali i široj perspektivi, kroz žive i otvorene diskusije. Predstavnici i kreatori prometne i gospodarske politike dobiti će realan uvid u sektorsku problematiku, kroz razmjenu konstruktivnih prijedloga tijekom diskusija.

Sudionici savjetovanja dobiti će tiskane materijale s uvodnom riječi organizatora, programom rada, kratkim opisom tema panel – diskusija, osnovnim podacima o voditeljima panela i najavama radionica.

Program savjetovanja slijedi četiri zadane teme integrirane unutar panela koji će ih sagledati s različitih motrišta, potaknuti diskusiju i prenijeti bitne informacije.

Kroz rad pratećih radionica sudionicima će biti omogućen kvalitetan i izravan pristup znanjima neophodnim u svakodnevnom radu. Mogućnosti za neformalno druženje upotpuniti će i obogatiti radni dio savjetovanja.

Kotizacija iznosi 1.400,00 kn po sudioniku.

TEME:

 

 • Projekcija proračuna unutar Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u 2017. godini
 • Prometna strategija EU i uloga fondova u kontekstu prometne politike
 • Zakon o javnoj nabavi u graditeljstvu
 • Razvoj projekta od ideje do uporabne dozvole

 

POZIV SPONZORIMA

Hrvatsko društvo za ceste – VIA VITA djeluje kao savez udruga dragovoljno udruženih županijskih i gradskih strukovnih udruga niskogradnje i njima srodnih udruga koje djeluju u Republici Hrvatskoj. Organizacijom ovog savjetovanja, za koji se pokazao velik interes nastojati ćemo pripremiti što kvalitetniji i sveobuhvatniji program te omogućiti što većem broju sudionika dolazak te se nadamo da ćete nam vi sponzori pomoći u toj namjeri. Želja nam je da podržite našu namjeru daljnjeg promicanja znanosti i struke i pridružite nam se kao Sponzor ovoga važnoga događaja. Podržite našu inicijativu!

 • Glavni sponzor 100.000,00 kn
 • Zlatni sponzor 75.000,00 kn
 • Srebrni sponzor 30.000,00 kn
 • Brončani sponzor 15.000,00 kn
 • Objava promotivnih oglasa u tiskanom materijalu 5.000,00 kn

PRISTOJBE

Kotizacija za sudionike Kongresa iznosi 1.400,00 kn.

Kotizacija za sudionike Savjetovanja “Prometna politika u 2017. godini” uz sudjelovanje na predviđenim panelima i radionicama uključuje i popratne materijale, večeru dobrodošlice i svečanu večeru.

Kotizacija za kunske uplate uplaćuje se na žiro-račun Hrvatskog društva za ceste – Via Vita, IBAN: HR9423600001101356175, Zagrebačka banka d.d., s obveznom naznakom “Kotizacija za Savjetovanje Prometna politika – ime i prezime sudionika”.

Oslobođeno PDV-a prema članku 90. Stavak 1.i 2. Zakona o PDV-u i čl. 60 st. 1 i st. 2. Pravilnika o PDV-u.

Prijavnica za sudionika u pdf formatu.

Ispunjenu prijavnicu dostaviti s potvrdom o uplaćenoj kotizaciji na: Hrvatsko društvo za ceste-Via Vita, Vončinina 3, 10000 Zagreb.

SMJEŠTAJ SUDIONIKA

Sudionici kongresa bit će smješteni u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta.

Sudionici moraju sami rezervirati smještaj i podmiriti troškove smještaja.

Rezervacija smještaja moguća je isključivo preko web – stranice Grand Hotela 4 opatijska cvijeta: www.milenijhoteli.hr s pristupnim kodom VITA16

PROGRAM

 


    Ponedjeljak 28.11.2016.


Panel 1: Projekcija proračuna za 2017. godinu

Panel 2: Prometna strategija EU i uloga fondova u kontekstu prometne politike

Panel 3: Restrukturiranje cestovnog sektora

Panel 4: Predstavljanje HUKA – sigurnost prometa na autocestama

 


    Utorak 29.11.2016.


Panel 5: Realizacija projekta – od ideje do uporabne dozvole

Panel 6: Javna nabava u cestogradnji