Novosti

ŠIBENIK: Početak gradnje čvora Mandalina, vrijedan 70 milijuna kuna, najavljen za jesen

Radni sastanak na temu gradnje cestovne infrastrukture u Šibeniku održali su danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o.

Tom prilikom se razgovaralo o realizaciji prometnih rješenja zapadnog i južnog ulaza u grad s državne ceste D8, preciznije čvorovima Njivice I i II te čvoru Mandalina, za koje je pripadajuća dokumentacija koju financiraju Hrvatske ceste u visokoj fazi izrade.

 

- Za čvor Mandalina ishodovana je lokacijska dozvola i već se radi glavni projekt. Očekujemo da bi postupak javne nabave izvođača radova započeli u proljeće 2022., a u radove bi mogli krenuti nakon ljetne sezone - istaknuo je Josip Škorić na današnjem sastanku.

 

Projekt obuhvaća rekonstrukciju raskrižja Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika, odnosno izgradnju čvora u dvije razine s dva kružna toka. Jedan denivelirani kružni tok nalazit će se na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom Vatrogasnom domu. Dokumentacija za taj projekt vrijedna je 1,2 milijuna kuna, dok se ukupni troškovi izgradnje procjenjuju na oko 70 milijuna kuna.

 

 

Željko Burić sa suradnicima i Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta

 

Hrvatske ceste, u perspektivi, planiraju Jadransku magistralu oko Šibenika pretvoriti u cestu sa četiri prometna traka. Upravo s tim ciljem dimenzionirani su budući čvorovi Mandalina i Njivice.

 

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio je Hrvatskim cestama na suradnji.

 

- Radovi na čvoru Rokići izvedeni su u rekordnom roku i danas se zaista možemo pohvaliti sa dva reprezentativna ulaza u grad. Manji projekt, ali jako bitan stanovnicima Brodarice je pješačko-biciklistička staza u Brodarici u dužini od 4 km, koji radovi se privode kraju, a kojeg su na preporuku Grada Šibenika također izvele Hrvatske ceste - kazao je Burić.

 

Hrvatske ceste u Šibeniku rade na realizaciji još dvaju manjih, no našim građanima izuzetno bitnih projekata na Jadranskoj magistrali - rekonstrukciji ulaza u Žaborić te Zaton sa Šibenskog mosta.