Povratak Eminovci 2017 08 01
Za cestovnu infrastrukturu u Eminovcima 2,7 milijuna kuna

Završen je postupak Javne nabave za izgradnju nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta u Eminovcima, naselju u jakšićkoj općini.Na natječaj se javila tvrtka Promet građenje d.o.o. iz Požege kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda, a radovi će početi po potpisivanju ugovora. Vrijednost radova je 2,7 milijuna, a sredstva osiguravaju Hrvatske ceste.

Radovi će obuhvatiti sanaciju opasnog mjesta izgradnjom pješačkih staza, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta u naselju Eminovci uz državnu cestu DC51. Potrebnu  dokumentaciju za ovaj projekt općinski načelnik Ivica Kovačević sa svojim suradnicima počeo je pripremati  još početkom godine uz rješavanje vlasničkih odnosa, geodetsku podlogu i ishodovanje građevinske dozvole stoga nije bilo sumnje kako će stići i potrebna sredstva.

“Sve je riješeno i treba krenuti izgradnja pješačke staze u dužini 1.760 metara, širine 1,5 metara uz koju će biti postavljeni ivičnjaci s jedne i druge strane. Na pojedinim mjestima kako je to predviđeno projektom, ići betonsko-armirano pojačanje. Bit će izgrađena i 24 parkirališna mjesta ispred nogometnog igrališta te tri autobusna ugibališta, uz  pješački most preko potoka Kaptol,” rekao je načelnik Kovačević dodajući kako je to nije kraj radovima u Eminovcima jer je u planu asfaltiranje još tri neasfaltirane ulice.

Podsjetimo, ove su godine uložena znatna financijska sredstva u ovo naselje i to gotovo 1,5 milijuna kuna u izgradnju niskonaponske mreže i postavljanje LED rasvjete, a uz najnovije ulaganje u Eminovce dolazi nešto više od 4,2 milijuna kuna u nepunih godinu dana.

TEKST: S.P.     FOTO: D. K. (www.slavonski.hr)