Novosti

ZADAR: Nastavak radova na rekonstrukciji državnih cesta

Nastavak radova na rekonstrukciji državnih cesta investitori najavili 24. rujna

Uz nastavak obnove državnih cesta, uskoro će početi radovi na dvije važne prometnice: Put Stanova te Ulici Nikole Tesle.

Iz Hrvatskih cesta smo dobili najavu kako će nastavak radova na obnovi državne ceste DC 407 početi 24. rujna. Lani su radovi počeli s vrha Bulevara a kada su završeni iz gradske uprave nisu htjeli da se u lipnju, kada je turistička sezona već bila u jeku, nastave na raskrižju kod Autobusnog kolodvora. Upravo će se na tom  dijelu ulice Ante Starčevića. od križanja s ulicom Vlatka Mačeka do križanja s ulicom kralja Tvrtka, otvoriti prvo gradilište.

Radove će izvoditi tvrtka Sarađen koja je s Hrvatskim cestama ugovorila posao od 12 mjeseci za iznos od 35 milijuna kuna. U tom projektu još su predviđeni radovi na raskrižju u Jazinama te uređenje ulice Marka Marulića koja se nastavlja na rotor Ravnice. Iako je bilo govora o tome da će se taj rotor ostaviti, što bi značilo i izmjene građevinske dozvole, prvi zadarski kružni tok po svemu sudeći postat će semaforizirano raskrižje. Na njega će se nadovezati četverotračna Ulica Nikole Šubića Zrinskog - najzahtjevniji dio ovog kapitalnog projekta cestogradnje u Zadru. Ulica između Bolnice i Poliklinike proširit će se na četiri kolnička traka do novog raskrižja na Ravnicama. Rekonstrukcija tog raskrižja sa semaforima bila je predviđena kao ulazak u prostor javne garaže na Ravnicama koja je, međutim, daleko od ostvarenja plana starog jedno desetljeće.

Na toj dionici projekta, kojeg su radili stručnjaci iz Šibenika, treba riješiti i otkup zemljišta od zadarska bolnice ali i od privatnih vlasnika na strani Poliklinike. Iz Hrvatskih cesta su nam na naš upit odgovorili kako je veći dio imovinsko-pravnih odnosa riješen. Preostalo je za riješiti još 16 manjih čestica. Očekujemo da će i preostale čestice biti riješene do polovice listopada, navodi se u informaciji koju smo dobili posredstvom glasnogovornice HC Tamare Pajić. 

......

izvor: 057info