Povratak Kri%c5%beevci 00
Započinju radovi na brzoj cesti od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog

Uvođenjem izvođača radova u posao otvoreni su radovi na brzoj cesti između Križevaca i Kloštra Vojakovačkog.

 

Potvrdio je to Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta, premijeru Andreju Plenkoviću koji je stigao u Križevce kako bi otvorio radove na dionici Križevci – Kloštar Vojakovački. Dionica je duga 7,5 kilometara, a gradit će 30 mjeseci i koštati 229 milijuna kuna. S premijerom su stigli Oleg Butković, ministar prometa, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede te Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

 

 

– Zahvaljujući zaključku Vlade došli smo do dogovora i dopune ugovora s izvođačem te su se stvorili uvjeti da započnu radovi – izvijestio je Josip Škorić premijera Plenkovića.

 

 

No, također je izvijestio da je u visokoj fazi priprema i dionica od Kloštra do Koprivnice, odnosno do Gole, dakle granice s Mađarskom. Predana je Studija utjecaja na okoliš, a prema najavama čelnog čovjeka Hrvatskih cesta, radovi na toj dionici trebali bi započeti prije negoli se završe na ovoj na kojoj su danas otvoreni, a do Koprivnice bi ona trebala ići u dvije etape. Također, planirana je spojna točka i s Mađarskom.

 

 

Dionica je duga 7,5 kilometara, a rok dovršetka je 30 mjeseci. Početak gradnje kasni godinu dana zbog žalbe na natječaj pri odabiru nadzora izvođača, a u međuvremenu je i Kamgrad zbog rasta cijena sirovina odgađao radove sve dok se ne potpiše aneks ugovora.

 

 

"Današnjim uvođenjem izvođača u posao na prvoj fazi vrijednosti 229 milijuna kuna započinjemo sa izgradnjom brze ceste od Križevaca do Koprivnice. Ova dionica, osim jasnog prometnog značaja, ima i dodanu vrijednost za razvoj, jer doprinosi većoj kvaliteti života stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Upravo ovakvi projekti snažna su poruka ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske te pokazatelj ulaganja u napredak i budućnost." - zaključio je Škorić.